Svenska Mästerskapet 2014

Nu är SM klart för i år och vi lämnade vackra Wången med en härlig känsla. Balthasar tog inte resan så bra vilket gjode att han inte var på topp på torsdagen när SM startade. Han hade 2 viktiga grenar (F1 och PP1). I femgången fick han 5,37 i uttagningen och stannade på en 7 placering och i b-final. Han bommade lite i andra passläggningen och fick inte riktigt harmoni i tölten vilket drog ner poängen. 

 

I PP1 el stilpass så fick Kelly och B till en underbar första uttagning men i den andra gick det för fort och han tappade balansen och slog upp ett par galoppsteg och fick två nollor och hoppet på medalj togs bort.  I 250 m pass så var han för överilad i första två försöken och tog några galoppsteg, i de andra försöken på lördagen fick han medelmåttlig tid som räckte till en fjärdeplacering. 

 

I B- finalen på lördagen gav Kelly allt och det gck vägen, de hade högst passpoäng av alla femgångsekipage i b-finalerna. 7-7-7-7,5-7,5 =7,17 totalt. Total lycka och en omsatsning började för a-finalen på söndag eftermiddag. Han ströks i speedpassen för att orka. Kelly och Balthasar gav de andra en rejäl match och slutade på en tredje placering med samma passpoäng som i b-finalen. Bara hans far Isar och en till hade högre passpoang i finalerna!!!! 

 

Flugar våran älskade lilla grå!!! Han är en underbar och den bästa tävlingshäst som finns att tillgå och är nu 19 år. Flugar har haft problem med sina framhovar sedan förra SM då han blev totalt nervärkad och hade flera söm i lamellen inte tävlat fram till Stormurs nationella i slutet på maj i år visade vart skåpet ska stå. Flugar levererade 5,17 i femgång och slutade på en 11 placering strax utanför b-final, i stilpass fick han 5,95 och en 3 placering. I speed sprang han 100 m på 8,78 sek och fick en 4e placering. Sist men inte minst han blev svensk mästare i 150 m pass från startboxar på tiden 26,60!!